direct naar inhoud van 4.9 Bedrijven in de omgeving
Plan: Emmerikseweg 17, 's-Heerenberg
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1955.bpsgshbwonmasdeel9-va01

4.9 Bedrijven in de omgeving

Het plangebied is gesitueerd tot aan het grenskanaal. Naast de bedrijvigheid in Nederland, welke jullie al hebben aangehaald in de toelichting, is aan de overzijde van het grenskanaal een aantal woningen, een drietal bedrijven en één windmolen gesitueerd.

Windmolen

Op 388 meter is een windmolen gesitueerd. Conform de VNG brochure dien je bij een windmolen met een wiekdiameter van 50 meter (categorie 4.2) een richtafstand van 300 meter aan te houden. Gezien de afstand en de wiekdiameter die circa 40 meter bedraagt, is voldoende afstand tussen de windmolen en de grens van het te ontwikkelen plangebied.

Bedrijven

  • Op 40 meter van de grens van het te ontwikkelen plangebied is een aannemersbedrijf met werkplaats <1.000 m2 gesitueerd. De bijbehorende richtafstand is 30 meter (categorie 2). De afstand voldoet.
  • Op 85 meter van de grens van het te ontwikkelen plangebied is een bedrijf gesitueerd dat elektrisch apparaten vervaardigd. De bijbehorende richtafstand is 30 meter (categorie 1). De afstand voldoet.
  • Op 120 meter van de grens van het te ontwikkelen plangebied is een bedrijf gesitueerd dat zuivelproducten verpakt < 55.000 t/j. De bijbehorende richtafstand is 100 meter (categorie 3.2). De afstand voldoet.

Conclusie

Het aspect bedrijven in de omgeving heeft derhalve geen gevolgen voor onderhavig bestemmingsplan.