direct naar inhoud van 2.2 Toekomstige situatie
Plan: 's-Heerenberg, Zeddamseweg 13-19
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1955.bpsgshbcntzweg1319-va01

2.2 Toekomstige situatie

De locatie aan de Zeddamsweg betreft een vrijkomende inbreidingslocatie in het centrum van 's-Heerenberg. Het plan omvat een begeleid wonen project voor mensen met een verstandelijke beperking bestaande uit 15 zorgappartementen met 2 gemeenschappelijke ruimten, ruimte voor kantoor annex slaapwacht en buitenberging. Het gaat hierbij om wooneenheden met zorg. De eenheden ten behoeve van gemeenschappelijke ruimten, kantoor en slaapwacht kunnen desgewenst ook worden verhuurd waarbij het aantal wooneenheden op 17 uitkomt.

De beoogde ontwikkeling voorziet in een kleinschalige zorgvoorziening. Het appartementengebouw wordt uitgevoerd in drie bouwlagen. Doordat de derde bouwlaag het uiterlijk heeft van een kap, past het karakter van het appartementengebouw goed binnen de stedenbouwkundige structuur van 's-Heerenberg. Zodoende ontstaat het beeld van een organisch gegroeide stedelijke situatie, passend bij de maat en architectuur van 's-Heerenberg.

Aan de achterzijde van het complex zijn 5 parkeerplaatsen beoogd. Gezien het feit dat de bewoners van het complex zelf geen auto bezitten, is dit aantal voldoende. In paragraaf 3.4 wordt nader op dit aspect ingegaan.

Navolgende afbeelding geeft een impressie van het beoogde straatbeeld, waarbij met een gele arcering het plangebied is aangegeven.

afbeelding "i_NL.IMRO.1955.bpsgshbcntzweg1319-va01_0006.jpg"

Impressie van het beoogde straatbeeld
bron: GWA Arnhem, november 2011

Tot slot geeft navolgende plattegrond de beoogde situatie op de begane grond van de toekomstige ontwikkeling weer.

afbeelding "i_NL.IMRO.1955.bpsgshbcntzweg1319-va01_0007.jpg"

Plattegrond toekomstige situatie in het plangebied
bron: GWA Arnhem,29 november 2011