direct naar inhoud van 5.9 Verkeer en parkeren
Plan: Mr. Vermeulenstraat 2e fase- Loerbeek
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1955.BPbpsglbkwonmrverm-on02

5.9 Verkeer en parkeren

Voor de ontsluiting van de nieuwe woningen wordt de Mr. Vermeulenstraat doorgetrokken. Vrijwel haaks op de Mr. Vermeulenstraat komen in het centrale gedeelte twee nieuwe woonstraatjes ter ontsluiting van de woningen gelegen aan de groene scheg. De stedenbouwkundige opzet maakt het mogelijk rond te rijden, wat de doorstroming van het verkeer bevordert.

Het plangebied wordt via de Mr. Vermeulenstraat ontsloten op de Didamseweg. Dit betekent dat er op deze wegen een toename zal zijn van ongeveer 60 tot 100 motorvoertuigen per etmaal. Beide straten kunnen deze intensiteitstoename verwerken.

In het plan komen 6 woningen in het dure segment en 15 woningen in het goedkopere segment. De parkeerbehoefte komt hierbij op 32 parkeerplaatsen. De woningen van het dure segment hebben de mogelijkheid tot parkeren op eigen terrein. In de openbare ruimte is ruimte voor 24 parkeerplaatsen. Voor de rijenwoningen bestaat de mogelijkheid om in rabatstroken langs de weg te parkeren. De afmetingen voor het langsparkeren zijn minimaal 2 m bij 6 m. Hiermee wordt voldaan aan de maximale parkeernormen uit de ASVV (2004).