Plan: | Bestemmingsplan Kernen 2007, herziening Eltenseweg 7-9 Stokkum |
---|---|
Status: | ontwerp |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.1955.bpsgskkwoneltenwg-on01 |
De regels bestaan uit de volgende onderdelen:
Inleidende regels
De inleidende regels omvatten een beschrijving van de gebruikte begrippen en afkortingen (art. 1) en de wijze van meten (art. 2).
Bestemmingsregels
In de bestemmingsregels zijn de regels voor de verschillende bestemmingen omschreven. Elk bestemmingsartikel is, overeenkomstig de Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen (uitgave 2008), in beginsel opgebouwd uit:
De bestemming “Tuin”
De gronden binnen de bestemming 'Tuin' zijn bestemd voor (voor)tuinen, erven en terreinen. Er is een beperkte bebouwingsregeling opgenomen voor aan- en uitbouwen en andere bouwwerken, geen gebouw zijnde.
De bestemming “Wonen”
Binnen de bestemming “Wonen” mag de woning (het hoofdgebouw), al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan-huis-verbonden-beroep, gebouwd worden. De woning dient binnen het op de verbeelding aangegeven bouwvlak gerealiseerd te worden. De maximale bouw- en goothoogte zijn respectievelijk 9 en 4 meter. In de bestemming wonen, maar buiten het bouwvlak, mogen aan- en uitbouwen en bijgebouwen gerealiseerd worden. De totale oppervlakte hiervan is afhankelijk van de grootte van het gebied waar deze gebouwen gerealiseerd mogen worden. De bouw- en goothoogte van een aanbouw, bijgebouw of overkapping bedraagt respectievelijk maximaal 4 en 5 meter.
Algemene regels
In de algemene regels van het plan zijn de volgende algemene regels opgenomen.
Anti-dubbeltelregel
In de anti-dubbeltelregel wordt geregeld dat grond die reeds eerder bij een verleende bouwvergunning of een mededeling op een meldingsplichtig bouwwerk is meegenomen niet nog eens bij de verlening van een nieuwe bouwvergunning of het doen van een mededeling mag worden meegenomen. Deze regel is rechtstreeks overgenomen uit het Besluit ruimtelijke ordening.
Algemene afwijkingsregels
In de algemene afwijkingsregels staat beschreven voor welke situaties Het bevoegd gezag kan afwijken van het bestemmingsplan. Voorbeelden hiervan zijn:
Algemene wijzigingsregels
Burgemeester en wethouders kunnen de grenzen van bestemmings- en bouwvlakken en van aanduidingen op de verbeelding wijzigen onder voorwaarde dat de geldende oppervlakte van de bij de wijziging betrokken vlakken met niet meer dan 10% wordt verkleind of vergroot en de grenzen daarbij met niet meer dan 10 m worden verschoven
Algemene procedureregels
In de algemene procedureregels wordt aangegeven dat bij de afwijking van het bestemmingsplan de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht gevolgd moet worden.
Overgangs- en slotregels
In het plan zijn de volgende overgangs- en slotregels opgenomen.
Overgangsrecht
In het overgangsrecht is een regeling opgenomen voor bestaande zaken en rechten die niet in overeenstemming zijn met de overige regelingen in dit bestemmingsplan. De regels voor het overgangsrecht zijn overgenomen uit het Besluit ruimtelijke ordening, waarin standaard overgangsrecht voor bestemmingsplannen is opgenomen.
Slotregel
De slotregel bevat de titel van het bestemmingsplan. De titel luidt: Bestemmingsplan Kernen 2007, herziening Eltenseweg 7-9 Stokkum.